Z jakich owoców i warzyw będę najczęściej wyciskał sok?

By on Kwi 21, 2016 in wyciskarki | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Niemal wszystkie wyciskarki i sokowirówki pozwalają na uzyskanie soku z najbardziej popularnych gatunków owoców i warzyw – marchwi, jabłek, buraków. Problem pojawia się w momencie, w którym chcemy wykorzystać np. liście szpinaku, lub natkę pietruszki, albo zmiksować drobne owoce, takie jak borówki czy jeżyny. Wówczas sokowirówka może okazać się nienajlepszym rozwiązaniem.

Dlaczego? Z prostego powodu – nie każda radzi sobie z liśćmi, lub drobnym owocami. Znacznie lepszym rozwiązaniem w tym przypadku byłoby zastosowanie wyciskarki, która pozwoli osiągnąć ulubiony smak soku.

A propos… Kluczowa wydaje się odpowiedź na pytanie jaka konsystencja soku nas interesuje. Do wyboru mamy gęsty sok z drobinkami owoców, oferowany przez wyciskarka, a także wodnisty sok prosto z domowej sokowirówki. Wybór należy do Ciebie.

Submit a Comment